Knygų apžvalgos

Alyssa Shelasky „Prijaukinti prijuostę: nuotykiai virtuvėje ir ne tik“

virtuveVertinimas: 4/5 ( Vertinimo skalė: 1 – šlamštas, kurio net perdovanoti negalima 2 – pakenčiama, skaityti nuobodoka 3 – vidutiniška, paskaitai ir pamiršti 4 – gera knyga, galima rekomenduoti 5 – puiku, bravo, knyga, kurios nepamirši)
Aš sakau: Knyga skirta tiems, kas neabejingi virtuvei!. Jei maisto gamyba nėra skirta vien gyvasčiai palaikyti, o sukinėjimasis virtuvėje kūrybinis procesas, tai manau ši knyga susiskaitys labai smagiai. Tarpinis variantas tarp romano ir receptų knygos. Aš kadangi nesu virtuvės žmogus, tai man truputėlį kliuvo visokie įmantrūs kulinariniai pavadinimai, kurių tiesiog neišmanau, nes virtuvė man tokia vieta, kurioje stengiuosi praleisti kuo mažiau laiko. Knygoje yra įdėti receptai, bet man jų ingredientai nuskambėdavo kosmiškai ir tikrai žinau nieko iš ten negaminsiu artimiausių dešimt metų. Tai tiek apie kulinarinę pusę.
Siužetas apie moterį, jos įdomią šeimą, gyvenimo sunkias akimirkas, meiles ir skyrybas, karjeros pokyčius ir panašius gyvenimo vingius. Tai knyga apie tą momentą, kai esi susikūręs stabilų gyvenimo būdą ir viską nusprendi keisti. Jausmai, kai pats imi nebesuprasti savęs, tampa sunku užmegzti ryšius su kitais žmonėmis ir apie tai, kaip galiausiai randi savo vietą – šiuo atveju buvo atrasta virtuvė. Manau, tie, kurie trypčioja besiruošdami gyvenimo pokyčiams, ypač kas liečia karjeros pusę, paskaitę ras paskatinančių minčių. Tai autobiografinė knyga, todėl man pasirodė visa istorija labai gyvenimiška ir lengvai suvokiama.
Perskaičius knygą aš pradėjau į maistą žiūrėti šiek tiek kitaip, kad tai nėra tik skrandžio nuraminimas, bet kartu ir kūryba, ir bendravimo būdas, ir saviraiška.
Oficiali versija: Po vos tris mėnesius trukusio audringo meilės romano su žymiu virtuvės šefu Alisa Šelaski (Alyssa Shelasky) tarė „viso gero“ Niujorkui ir iškeliavo paskui savo naujai užgimusią meilę į Vašingtoną. Negalėdama prisitaikyti prie naujos aplinkos ir nesibaigiančių sužadėtinio darbo valandų, šiame mieste ji jaučiasi nepakeliamai vieniša. Be to, nors ir apsupta kulinarų, ji turi fobiją virtuvei ir net kiaušinio nemokėtų išsivirti be instrukcijos… Galiausiai Alisa nusprendžia – pats laikas užkariauti virtuvę!
Pagardinta trisdešimčia receptų, išbandytų virsmo iš neišmanėlės į virtuvės ekspertę metu, kartais komiška, bet nuoširdi Alisos istorija nukelia mus į jos vaikystę Masačusetse, pašėlusias jaunystės dienas Manhatane ir dabartį, kai besiblaškydama tarp Vašingtono, Los Andželo ir Bruklino ji bando prisijaukinti prijuostę, susiduria su pavojais, išgyvena euforiją ir patiria daugybę atradimų. Ilgainiui Alisa atranda savo maisto gaminimo stilių ir pasiekia tašką, kuriame susikerta maisto, meilės, nuotykių ir vilties keliai.
Knyga: nuosava
Puslapių skaičius: 272

Patinka(1)Nepatinka(0)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *